BLOG

Werken in een virtuele 3D werkomgeving

BLOG

Werken in een virtuele 3D werkomgeving

Werken in een virtuele 3D werkomgeving
Werken in een virtuele 3D werkomgeving

Deel

Bij SEVENP weten we als geen ander hoe belangrijk het is om altijd en overal te kunnen (samen)werken en te overleggen op een manier die jij het fijnst vindt. Op dit moment is Microsoft Teams een tool waarmee veel bedrijven samenwerken. Super handig, thuis meedoen aan een meeting om zo de files te vermijden.

We herkennen alleen allemaal die momenten wel dat je even geen zin hebt om representatief voor de webcam te verschijnen. Microsoft heeft hier straks een oplossing voor! Met ‘Mesh of Microsoft Teams’ kun je deelnemen aan overleggen in de vorm van een eigen ontwikkelde avatar, wiens leven zich afspeelt in een virtuele 3D werkomgeving: ‘The Metaverse’. Het klinkt misschien heel futuristisch, maar van wat wij hebben gezien tijdens de jaarlijkse Microsoft Ignite conferentie, zou deze oplossing het hybride werken echt tot leven kunnen wekken. In deze blog laten we je alvast kennismaken met deze vernieuwing!

Microsoft Ignite

Het Microsoft Ignite event is een jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars en IT-professionals, waarbij Microsoft zijn visie voor de komende jaren deelt en waarbij nieuwe updates worden gepresenteerd. SEVENP was hier uiteraard bij en deelt deze visie graag met jou. We hebben veel interessants voorbij zien komen, maar het meest bijzondere was de virtuele 3D-wereld in Teams, genaamd ‘Mesh for Microsoft Teams’. Teams wordt sinds de lancering niet alleen gezien als een samenwerkingstool, maar ook als een digitale werkvloer waar workflows beginnen. Met ‘Mesh for Microsoft Teams’ wordt deze digitale werkvloer naar een volgend level gebracht.

Lees ook: Samenwerken vanuit huis: zo doe je dat met Microsoft Teams

Mesh for Microsoft Teams

Als het aan Microsoft ligt, kunnen we binnenkort via Teams als 3D-avatar vergaderen met andere 3D-collega’s in een digitale versie van je kantoorgebouw. Er zal binnen teams een compleet nieuwe wereld worden geopend, waar binnen jij kunt werken, delen en vergaderen met jouw 3D-Avatar. Deze nog ver weg lijkende vernieuwing, is al veel dichterbij dan je denkt. Er wordt namelijk op dit moment binnen Microsoft erg hard gewerkt aan dit product.

Een nieuwe manier van werken

Bij SEVENP geloven wij in het idee dat iedereen altijd, overal en op elk moment kan werken. Microsoft brengt het hybride werken naar een hoger level met Mesh for Teams. Gebruikers kunnen dan vergaderen in virtual of augmented reality met bijvoorbeeld ‘De HoloLens’. Het wordt mogelijk om in virtuele ruimtes te lopen en presentaties te geven waarbij aantekeningen gemaakt kunnen worden op een whiteboard.
Voor dit alles worden standaard werkruimtes beschikbaar gesteld door Microsoft, maar je kunt de werkruimte ook helemaal zelf ontwerpen naar je eigen huisstijl.

Met ‘Mesh for Teams’ creëer je eigenlijk een nóg verder doorontwikkelde versie van de ‘Huddle Rooms’. En dit is nog maar het begin. De vernieuwing zal zijn start maken binnen Microsoft Teams, maar het zal uitgroeien tot iets groters. Alle werkzaamheden, van meetings tot realtime samenwerken, worden mogelijk gemaakt vanuit ‘The Metaverse’.

Lees ook: Samenwerken en hybride werken, huddle rooms zijn dé oplossing!

The Metaverse

De verwachting is dat ‘The Metaverse’ net zo baanbrekend zal zijn als het internet ooit was. Beeld je eens in dat je vanuit je eigen huis over je fabrieksvloer kunt lopen en met je collega’s in één ruimte kunt samenwerken, zoals je dat nu op kantoor doet. Microsoft ziet ‘The Metaverse’ als een plaats waar je echt naartoe kunt gaan en interactie met anderen kan hebben.

In het kader van zo efficiënt, flexibel en veilig mogelijk werken, zit SEVENP natuurlijk bovenop al deze nieuwe ontwikkelingen. Een virtuele 3D wereld klinkt nu nog wat ver, maar ben je benieuwd naar welke toegevoegde waarde Teams nu al kan hebben voor jouw organisatie? Neem dan vooral contact met ons op.

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. 
Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Deel deze blog

Verder lezen?

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.