BLOG

Ken jij Intune al? Dé tool om als IT-beheerder in control te zijn over devices.

Ken jij Intune al? Dé tool om als IT-beheerder in control te zijn over devices.
Ken jij Intune al? Dé tool om als IT-beheerder in control te zijn over devices.

Deel

Begin 2020 stond de wereld oog in oog met een virus. De complete wereld is op zijn kop gezet en de hoeveelheid medewerkers die thuis gingen werken is nooit zo groot geweest. Des te belangrijker is het om jouw IT-omgeving preventief klaar te stomen voor onverwachte wendingen. Het is dus zaak dat je je IT-omgeving betrouwbaar, veilig en hybride maakt, zodat het steeds meer los kan komen van dat ene vaste apparaat waarop je altijd gewend was te werken en die ene vaste locatie waarvandaan je altijd werkte. In de blog van deze maand beschrijven we de mogelijkheden die Microsoft Intune jou als IT-beheerder kan bieden om op een betrouwbare, gestructureerde en veilige manier overzicht te houden over al die verschillende devices die worden gebruikt in jouw organisatie.

Verschillende devices

Een groeiende trend waar je zelf misschien wel iets in kunt herkennen is de toename van verschillende (soorten) devices die in jouw organisatie worden gebruikt. Medewerkers willen alle bedrijfsgegevens en apps die ze nodig hebben snel bij de hand hebben, of zij nu op kantoor of thuis werken. Zowel op de laptop van het bedrijf, maar ook op persoonlijke pc’s en smartphones. Maar hoe blijf je als IT-beheerder in control en beheer en beveilig je al deze apparaten, apps en data?

Lees ook: Werkplek

Microsoft Intune

Het antwoord op die vraag is ‘Microsoft Intune’. Van het centraal beheren van ‘Bring Your Own Device (BYOD) toestellen’, het uitrollen van nieuwe apps, het controleren van compliance tot het beveiligen ervan door bijvoorbeeld te bepalen wie toegang tot bepaalde gegevens mag krijgen. Misschien ken je Intune al, maar wellicht heb je er nog nooit van gehoord. Wij als SEVENP zijn fan en wel om deze 7 redenen:

1. Op afstand beheren van devices

Met Intune heb je als IT-beheerder zicht op alle apparaten. Daarnaast kun je op afstand aanpassingen doorvoeren op één of meerdere apparaten. Wijzigingen doorvoeren aan een grotere groep kan jou als IT-beheerder dus heel veel tijd schelen.

2. Snelle configuratie laptops en smartphones

Het één voor één instellen en uitgeven van nieuwe apparaten kost veel tijd. Met de Mobile Device Management (MDM) functionaliteit van Intune stel je nieuwe apparaten snel en gelijktijdig naar wens in. Zeker voor organisaties met veel gebruikers is dit handig.

3. Integratie met voorwaardelijke toegang

Intune integreert met Azure AD om tal van scenario’s voor toegangsbeheer mogelijk te maken. Hierdoor is het mogelijk aan te geven aan welke voorwaarden apparaten moeten voldoen om toegang te krijgen tot zakelijke gegevens.

4. Zakelijke apps beheren op persoonlijke apparaten

Met de Mobile Application Management (MAM) functie binnen Intune is het mogelijk om zakelijke applicaties te beheren die op de persoonlijke apparaten van medewerkers staan. Zo kun je door beleidsregels toe te passen, voorkomen dat zakelijke gegevens naar persoonlijke apps worden gekopieerd.

5. Zakelijke gegevens beschermen

Telefoons of laptops kunnen worden vergeten in de trein of ze kunnen kwijtraken. Als daar gevoelige informatie op staat wil je daar als organisatie natuurlijk direct iets mee doen. Met Intune kun je op afstand apparaten blokkeren of organisatiegegevens verwijderen. Je zakelijke gegevens blijven zo beschermd.

6. Op afstand beveiligen

Met Intune kun je instellen dat medewerkers niet zomaar alle apps en (onveilige) bestanden kunnen downloaden. Daarbij kun je updates snel uitrollen om eventuele beveiligingsgaten snel te dichten. Deze updates kun je zelfs verplicht maken, zodat je zeker weet dat de werkplekken van je medewerkers altijd up-to-date zijn.

7. Persoonlijke gegevens en privacy gewaarborgd (MAM)

Zakelijke apps en gegevens op privé apparaten zijn dus goed beschermd. Maar de privacy ook. Wanneer je je als gebruiker aanmeldt met je persoonlijke identiteit, worden de zakelijke beveiligingsmaatregelen niet toegepast. Als privégebruiker houd je dus beheer over je persoonlijke gegevens en de privacy hiervan.

Meer weten?

Microsoft Intune zit standaard in verschillende Microsoft 365-licenties. Benieuwd naar hoe je alle mogelijkheden zo goed mogelijk kan benutten? Neem dan contact met ons op!

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. 
Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Deel deze blog

Verder lezen?

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.