BLOG

Veilig op vakantie met de IT-Tips van SEVENP

Veilig op vakantie met de IT-Tips van SEVENP
Veilig op vakantie met de IT-Tips van SEVENP

Deel

Bij SEVENP willen we ervoor zorgen dat onze klanten altijd veilig zijn, zowel op kantoor als tijdens hun welverdiende vakantie. Daarom delen we graag een aantal essentiële IT-tips om je telefoon zo veilig mogelijk te gebruiken wanneer je in het buitenland bent. Volg deze adviezen en geniet met een gerust hart van je vakantie zonder zorgen! 

We hebben de tips even voor je op een rijtje gezet: 

1. Gebruik een VPN 

Het gebruik van een betrouwbare VPN-service is een van de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen. Een VPN (Virtual Private Network) versleutelt je internetverbinding en beschermt je gegevens tegen hackers wanneer je verbinding maakt met openbare Wi-Fi-netwerken. Installeer en configureer je VPN voordat je vertrekt, zodat je altijd veilig online kunt zijn. 

 

2. Update je Software 

Zorg ervoor dat alle software op je telefoon, inclusief het besturingssysteem en apps, up-to-date is voordat je op reis gaat. Software-updates bevatten vaak belangrijke beveiligingspatches die je beschermen tegen bekende kwetsbaarheden. Neem even de tijd voordat je op vakantie gaat om te controleren op updates en deze te installeren. 

 

3. Roaming Uitschakelen 

Zet dataroaming uit als je geen internationale databundel hebt. Dit voorkomt dat je voor onverwacht hoge kosten komt te staan. Controleer bij je provider wat de opties zijn voor internationale bundels. 

 

4. Offline kaarten 

Download vooraf offline kaarten van je bestemming via apps zoals Google Maps. Dit bespaart je data en zorgt ervoor dat je altijd de weg kunt vinden, zelfs zonder internettoegang. Je kunt eenvoudig routes plannen en interessante plekken ontdekken zonder online te hoeven zijn. 

 

5. Vermijd openbare Wi-Fi 

Gebruik geen openbare Wi-Fi voor gevoelige transacties zoals bankieren of het inloggen op belangrijke accounts. Als je toch openbare Wi-Fi moet gebruiken, zorg er dan voor dat je VPN aanstaat. Dit biedt een extra laag bescherming tegen potentiële cyberdreigingen. 

 

6. Back-ups 

Maak een back-up van belangrijke gegevens voordat je vertrekt. Dit zorgt ervoor dat je geen kostbare gegevens verliest als je telefoon verloren gaat of beschadigd raakt. Gebruik cloudopslagdiensten of externe harde schijven om je gegevens veilig te bewaren. 

 

7. Vergrendel je apparaat 

Zorg ervoor dat je telefoon altijd is vergrendeld met een sterke pincode, wachtwoord of biometrische beveiliging zoals een vingerafdruk of gezichtsherkenning. Dit voorkomt dat onbevoegden toegang krijgen tot je persoonlijke informatie als je telefoon kwijtraakt. 

 

8. Apparaat volgen 

Zorg ervoor dat de functie om je apparaat te volgen, zoals “Find My iPhone” of “Find My Device” voor Android, is ingeschakeld. Deze functie helpt je om je telefoon te lokaliseren als deze verloren gaat en kan je helpen om je gegevens op afstand te wissen als dat nodig is. 

 

9. Phishing bewustzijn 

Wees extra alert op phishing-aanvallen, vooral wanneer je in het buitenland bent. Cybercriminelen kunnen proberen je te misleiden met valse e-mails of berichten die er betrouwbaar uitzien. Klik niet op verdachte links en open geen e-mails van onbekende afzenders.

 

Met deze tips van SEVENP ben je goed voorbereid om je vakantie veilig en zorgeloos door te brengen. We wensen je een heerlijke en ontspannen tijd toe, waar je ook naartoe gaat.  

Heb je verder nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons supportteam. We staan altijd klaar om je te helpen. 

Volg ons ook op de socials, om altijd up-to-date te blijven!

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. 
Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Deel deze blog

Verder lezen?

Verder lezen?

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.