BLOG

Voor welke cloud kies jij; public, private of hybrid?

Voor welke cloud kies jij; public, private of hybrid?
Voor welke cloud kies jij; public, private of hybrid?

Deel

Ben jij klaar voor de ultieme cloudervaring? Ontdek de mogelijkheden: public, private, of ga voor de perfecte mix met hybrid.

In een tijd waarin bestanden en applicaties ooit lokaal werden opgeslagen op je computer, domineert nu ‘de cloud’. De vraag is niet meer óf je de cloud gebruikt, maar welke cloud het beste past bij jouw behoeften. Ontdek de verschillende soorten clouds en de voor- en nadelen ervan in onze blog. Zo vind jij de ideale cloudoplossing voor jouw bedrijf.


Waarom de cloud?

Werk efficiënter met de cloud – altijd toegang tot je bestanden zolang je verbonden bent met het internet. Geen gedoe meer met inloggen op kantoor; jouw data is eenvoudig bereikbaar vanaf elk apparaat, waar je ook bent. De schaalbaarheid van cloudopslag betekent dat je moeiteloos kunt uitbreiden of inkrimpen op basis van je behoeften.


Welke cloud past bij jou?

Je hebt vast van verschillende soorten clouds gehoord. Ontdek de mogelijkheden van private en public of ga voor het beste van beide werelden met hybrid.


Private Cloud

Een private cloud biedt een exclusieve, op maat gemaakte cloud-omgeving voor jouw bedrijf (on premise of in een datacenter), waarbij je volledige controle hebt over de infrastructuur.


Voordelen:

 • Volledige controle: Je weet waar je bestanden zijn opgeslagen en deelt de omgeving niet met andere bedrijven.
 • Geschikt voor gevoelige data: Ideaal voor bedrijven met strikte informatiebeveiligingsregels.
 • Maatwerkonderhoud: Je kunt de omgeving aanpassen naar jouw specifieke behoeften.

Nadelen:

 • Eigen onderhoudsverantwoordelijkheid: Je moet zelf zorgen voor het onderhouden en up-to-date houden van je omgeving

Public Cloud

Een public cloud is een gedeelde infrastructuur waarbij je gebruikmaakt van dezelfde server- en opslagbronnen als andere organisaties, met het voordeel van kostenefficiëntie en schaalbaarheid.


Voordelen:

 • Kostenefficiëntie: Gedeelde infrastructuur maakt het een economische keuze.
 • Schaalbaarheid: Eenvoudig meer of minder ruimte afnemen op basis van behoeften.
 • Automatische updates: Leveranciers houden de omgeving up-to-date.

Nadelen:

 • Gedeelde infrastructuur: Basisstructuur wordt gedeeld met andere gebruikers, waardoor je niet altijd precies weet waar je bestanden zijn opgeslagen.

Hybrid Cloud

Een hybrid cloud maakt gebruik van zowel private als public clouds, waardoor je de flexibiliteit hebt om de voordelen van beide omgevingen te benutten en optimaal gebruik te maken van je digitale werkomgeving.

Voordelen:

 • Flexibiliteit: Profiteer van voordelen van zowel private als public cloud zonder te hoeven schakelen.
 • Geoptimaliseerde keuzes: Kies welke data je in de public cloud wilt opslaan en welke liever in een private cloud blijven.

Nadelen:

 • Geen specifieke nadelen, aangezien het een combinatie van private en public cloud is.


Welke cloud past bij jou? 

De keuze hangt af van factoren zoals kosten, schaalbaarheid en privacy. Overweeg een hybrid cloud voor de perfecte balans tussen private en public voordelen. Wil je advies op maat? Wij denken graag met je mee! Ontdek de cloud die bij jouw bedrijf past.

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. 
Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Deel deze blog

Verder lezen?

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.