Business Productivity

Microsoft SharePoint

Effectief samenwerken met gestroomlijnde processen

Microsoft SharePoint

Effectief samenwerken met gestroomlijnde processen

Microsoft SharePoint

Vraag aan 3 verschillende mensen wat Microsoft SharePoint is en je krijgt 3 verschillende antwoorden. En ze hebben waarschijnlijk alle drie gelijk! Dat komt omdat je SharePoint voor diverse doeleinden kunt gebruiken. Of je nu als team of als individueel werkt, met SharePoint kun je veel organiseren. Uiteraard kun je SharePoint gebruiken voor het opslaan van documenten. In feite is SharePoint een online samenwerkingsplatform dat geïntegreerd is met alle andere Microsoft 365 services, zoals Teams, OneDrive en de bekende Office pakketten. En de integratie gaat verder. Ook informatie uit jouw online CRM-, HRM- en ERP-systemen wordt eenvoudig inzichtelijk binnen SharePoint. 

Eenvoudig delen en samenwerken

De meest populaire functie van SharePoint is intranet. Binnen jouw organisatie is een heleboel kennis en informatie aanwezig. Met SharePoint kun je al deze gegevens bundelen en beschikbaar maken voor jouw medewerkers. Zo kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd samenwerken in documenten, kunnen agenda’s, bibliotheken en nieuwsitems worden gedeeld en projecten en enquêtes worden gestart. Dit bevordert de samenwerking én betrokkenheid van medewerkers.

Een belangrijk voordeel van SharePoint ten opzichte van de ‘klassieke’ intranetomgevingen is dat je op basis van een juist ingerichte rechtenstructuur informatie beschikbaar kunt maken voor bepaalde groepen mensen. Zo blijven mensen op de hoogte van dátgene wat voor hem of haar van belang is, op kantoor, thuis én op ieder device.

Processen automatiseren

Iedere organisatie heeft zo zijn eigen processen. Vaak zijn dat er best veel, die bij elkaar opgeteld behoorlijk wat tijd kosten. Denk bijvoorbeeld aan eenvoudige taken als goedkeuringen die langs meerdere afdelingen moeten, (kilometer)registraties en maandelijkse controles. Binnen SharePoint kun je veel processen automatiseren, óók complexe operationele werkstromen. Zo kun je ervoor zorgen dat de juiste informatie via digitale formulieren automatisch en volgens de regels van jouw bedrijf van de ene naar de andere afdeling gaat. Dat verhoogt de productiviteit van jouw processen én de gebruikerservaring enorm!

Eenvoudig samenwerken en bestanden delen met SharePoint

SharePoint bevordert samenwerking door het maken van eigen teamsites. Zo deel je bestanden, gegevens en nieuws.

Verbonden zijn met collega's en de organisatie

Deel informatie binnen jouw bedrijf via intranet-sites. Zo stimuleer je efficiëntie en blijf je aangesloten bij collega’s.

Gebruik bestaande kennis om jouw werk beter te kunnen doen

Met de zoekfunctionaliteit binnen SharePoint vind je in één klik de informatie die je zoekt. 

Transformeer bedrijfsprocessen en maak werken eenvoudiger

Stroomlijn eenvoudige en complexe taken, van meldingen en goedkeuringen tot operationele workflows.

Zo helpen wij jou SharePoint goed te gebruiken

Je kunt heel veel voordelen uit het veelzijdige SharePoint halen. In het verleden werd SharePoint vooral gebruikt door grotere bedrijven. Met de combinatie van Microsoft 365 is SharePoint interessant voor ieder bedrijf dat wilt professionaliseren. Belangrijk is om jouw bedrijfsprocessen als leidraad te gebruiken en SharePoint dit te laten ondersteunen. Waar wij jou bij kunnen helpen? Jouw wensen vertalen naar een succesvolle implementatie, welke past bij:

Zo ziet SharePoint eruit

Waar sla je een bestand op? OneDrive of SharePoint?

Waar moet ik een bestand opslaan? Om die vraag te beantwoorden, leggen we in deze blog de verschillen uit én laten we zien voor welke situaties je welke oplossing het beste kunt inzetten.

Waar sla je een bestand op? OneDrive of SharePoint?

Waar sla je een bestand op? OneDrive of SharePoint?

Waar sla je een bestand op? OneDrive of SharePoint?

Waar moet ik een bestand opslaan, OneDrive for Business of SharePoint? Om die vraag te beantwoorden, leggen we in deze blog de verschillen uit én laten we zien voor welke situaties je welke oplossing het beste kunt inzetten.

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.