Infrastructure & Hosting

Back-up & Uitwijk

Waarborg je bedrijfscontinuïteit

Back-up & Uitwijk

Waarborg je bedrijfscontinuïeit

De waarde van bedrijfsinformatie is gigantisch en een onderneming valt of staat met de beschikbaarheid van applicaties en de bijbehorende data.

Back-ups op ons platform

Back-ups zijn essentieel voor iedere organisatie. Wie weleens te maken heeft gehad met dataverlies kan dat bevestigen. Wij maken van al jouw data dagelijks een back-up. Dit is een reservekopie van alle bestanden die je op ons platform hebt opgeslagen. Mocht er onverhoopt iets misgaan, kun je hiermee verloren bestanden met enkele muisklikken terughalen. Op deze manier is jouw bedrijfscontinuïteit gewaarborgd. 

De standaard dagelijkse back-up is in veel gevallen voldoende. Maar bepaalde databases -denk bijvoorbeeld aan financiële, order en voorraadsystemen- muteren zo snel en zijn zo belangrijk, dat het verstandig is om meerdere malen per dag een back-up te maken. Hiervoor hebben wij een back-up premium oplossing.

De opslagoplossingen van Microsoft worden niet standaard automatisch geback-upt. Met onze Microsoft 365 back-up oplossing kun je dit eenvoudig regelen. Zo ben je er zeker van dat je gegevens niet verloren kunnen raken. 

Het belang van een disaster recovery & uitwijkomgeving

Als je organisatie erg afhankelijk is van IT-systemen en data, is het absoluut van belang om na te denken over uitwijk- & disaster recovery als onderdeel van een business continuity plan. Zo kun je ervoor kiezen om je gehele IT-omgeving te laten uitwijken of enkel een aantal kritische applicaties met bijbehorende data.

De belangrijkste elementen in een uitwijk & disaster recovery plan zijn de Recovery Point Objective (RPO) en de Recovery Time Objective (RTO). De RPO bepaalt hoeveel gegevens je maximaal kwijt wilt zijn en dus om de hoeveel tijd je een back-up moet maken. De RTO vertelt hoelang het maximaal mag duren voordat je weer up-and-running bent. De RPO en RTO samen geven de totale verliestijd weer bij een calamiteit.

Welke oplossing voor jouw organisatie geschikt is, hangt af van de behoefte. Wij hebben hier heel veel ervaring mee en denken graag met je mee. Als kennispartner wanneer je de uitwijkomgeving zelf wilt beheren. Maar we kunnen je ook volledig ontzorgen, door de dienst als managed service aan te bieden.

Welke data wil je kwijtraken?

Welke data wil je kwijtraken? Een vreemde vraag wellicht. Want, je wilt helemaal geen data kwijt zijn! In de praktijk kan het toch gebeuren dat je plotseling iets verkeerds doet en een map of bestand verwijdert. Lees snel verder hoe je dit voorkomt met het maken van een back-up!

Welke data wil je kwijtraken? Lees meer over back-ups

Welke data wil je kwijtraken?

Welke data wil je kwijtraken? Lees meer over back-ups

Welke data wil je kwijtraken? Een vreemde vraag wellicht. Want, je wilt helemaal geen data kwijt zijn! In de praktijk kan het toch gebeuren dat je plotseling iets verkeerds doet en een map of bestand verwijdert. Een kleine fout met catastrofale gevolgen. Lees snel verder hoe je dit voorkomt met het maken van een back-up!

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.