BLOG

Workation zonder IT-stress? Met deze 7 tips ga je onbezorgd op reis

BLOG

Workation zonder IT-stress? Met deze 7 tips ga je onbezorgd op reis

Workation zonder IT-stress? Met deze 7 tips ga je onbezorgd op reis
Workation zonder IT-stress? Met deze 7 tips ga je onbezorgd op reis

Deel

Ik ga op reis en ik neem mee… Ga jij voor een workation of laat jij je werk thuis deze zomer? Wanneer je ervoor kiest om je zakelijke tablet, telefoon of laptop mee te nemen in je koffer wil je natuurlijk niet dat je vakantie in het water valt door IT-problemen. Daarom geven we je in deze blog 7 tips voor een relaxte workation.

 

Tip 1: Voorkom een zonnesteek

Net als de meeste Nederlanders functioneren laptops en andere devices tijdens warme zomerdagen het beste in een airco gekoelde kantoorruimte. Wil je ze toch meenemen naar een warme omgeving? Houd dan je hoofd en apparaten koel en voorkom dat ze oververhit raken. Dit doe je door ze zoveel mogelijk in de schaduw te houden, ook een verkoelend briesje vinden ze erg fijn.

 

Tip 2: Laat je laptop geen frisse duik nemen

Hoe verleidelijk het ook kan zijn om je laptop mee te nemen naar het strand of zwembad, zand en water zijn nog steeds twee van de grootste vijanden van elektronica. Voorkom dat ze een frisse duik willen nemen en houdt ze zoveel mogelijk uit de buurt van zand en water. Ook afkoelen met een cocktail of een ander drankje is niet echt aan te raden.


Tip 3: 3. Blijf smeren

Niet letterlijk natuurlijk, want zonnebrand is niet zo goed voor je laptop, tablet of telefoon. Maar net als dat je huid bescherming nodig heeft in de zon, is bescherming van je apparatuur erg belangrijk. Zorg dat je devices up-to-date zijn en je beveiligingsmaatregelen op orde zijn. 


Tip 4: Pas op voor zakkenrollers

Dit geldt voor zowel fysieke als digitale zakkenrollers. Laat je laptop niet onbeheerd achter en voorkom dat gevoelige informatie wordt gestolen. Je kent het misschien wel;  je zit lekker op een terrasje en wilt even je mail checken. Het kan heel verleidelijk zijn om gebruik te maken van openbare wifi-netwerken, maar dit is niet zonder risico! Voor je het weet zit iemand stiekem met je mee te surfen op je internet. Bescherm daarom je gegevens met encryptie en maak zoveel mogelijk gebruik van betrouwbare netwerken. 


Tip 5: Gebruik je vliegtuigstand

Zet je devices op vliegtuigstand wanneer je ze niet gebruikt. Zo voorkom je dat je internetkosten sky-high worden. Wil je updates uitvoeren tijdens je vakantie of grote hoeveelheden data down- of uploaden? Zorg dan dat je dat doet op een plek met een betrouwbare en stabiele verbinding of werk via je 5G-abonnement. Met name in Europa is het aan te raden om via 5G te werken voor een veilige en stabiele verbinding.

Naast hoge internetkosten kun je met de vliegtuigstand ook voorkomen dat je meer werkt dan gepland. 


Tip 6: Laat je wachtwoord niet verlopen

Eén van de meest voorkomende telefoontjes die onze support afdeling na de vakantie krijgt, gaat over verlopen wachtwoorden. Check daarom voor je op vakantie gaat of je wachtwoord bijna verloopt, zo voorkom je dat je tijdens of na je vakantie niet meer kan inloggen.


Tip 7: Check of je kunt inloggen

Voordat je vertrekt is het verstandig om bij je IT-beheerder na te vragen of je kan en mag inloggen vanaf je vakantieland. Er bestaat namelijk een kans dat inloggen in jouw vakantieland vanwege beveiligingsmaatregelen is beperkt. Het zou erg vervelend zijn als je hier pas op je bestemming achter komt. Ook is het goed om te vragen of er nog extra beveiligingsmaatregelen aan te raden zijn, zoals het werken via een VPN-verbinding.


Tot zover onze workation tips. Loop je toch nog tegen dingen aan? Wij zijn de hele zomerperiode bereikbaar. 
Wil je meer tips om onbezorgd op reis te kunnen gaan of heb je andere IT-vragen? We denken graag met je mee!

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. 
Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Deel deze blog

Verder lezen?

Verder lezen?

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.