BLOG

Hybride werken: 7 tips om veiliger te werken vanuit huis en onderweg

Hybride werken: 7 tips om veiliger te werken vanuit huis en onderweg
Hybride werken: 7 tips om veiliger te werken vanuit huis en onderweg

Deel

Hybride werken is populair en biedt veel voordelen voor zowel de werknemer als de werkgever. Tijdens de coronacrisis was het voor veel bedrijven een flinke omschakeling, maar inmiddels zijn we gewend aan het werken anywhere, anyplace, anytime en anyhow. SEVENP richt veel moderne werkplekken in, dus je begrijpt dat wij deze trend omarmen. Maar overal vandaan kunnen werken kent ook risico’s.  

Want weet jij hoe je thuis en onderweg veilig kunt werken? Weet jij welke cybersecurity-risico’s werken op afstand kan hebben voor je bedrijf? In deze blog geven we je 7 tips waar je als gebruiker én als beheerder op kunt letten om overal veiliger te werken. 

 

Tip 1: Zorg voor een sterk wachtwoord op je WIFI-netwerk

Dit geldt natuurlijk voor je WIFI op kantoor, maar ook thuis is het belangrijk dat je WIFI goed beveiligd is. Door een sterk wachtwoord in te stellen maak je het hackers lastiger om in je netwerk te komen. Laat dus nooit het standaard wachtwoord (of een ander simpel te raden wachtwoord) ingesteld staan, maar zorg voor een sterk wachtwoord.

Tip 2: Blijf up-to-date 

Zorg dat je apparaten up-to-date blijven. Verouderde software kan namelijk kwetsbaarheden bevatten waar hackers graag gebruik van maken. Installeer dus altijd nieuwe updates om het risico op een hack zo klein mogelijk te houden.

Tip 3: Gebruik géén illegale software 

Dit klinkt misschien als een open deur, maar gebruik alleen software die officieel is goedgekeurd. Er is veel namaaksoftware op de markt die schadelijke virussen kunnen bevatten, waarmee hackers eenvoudig toegang kunnen krijgen tot je systemen. 

Tip 4: Stel MFA in

MFA staat voor Multi-factor Authenticatie en is een extra beveiligingslaag op je aanmeldproces. Door MFA te gebruiken zorg je ervoor dat anderen niet zomaar met jouw gegevens kunnen inloggen. 

Tip 5: Wees alert op phishing

Phishing is nog steeds de meest gebruikte techniek van hackers. Wist je dat wij een phishingcampagne kunnen uitvoeren waarmee je kunt testen hoe goed jouw organisatie is in het herkennen van phishingmails? 

Tip 6: Investeer in een goede antivirus

De voorkeur gaat hierbij uit naar EDR, Endpoint Detection & Response. Deze software gaat verder dan een standaard antivirus en is beter in het herkennen van virussen. Daarnaast reageert deze software ook direct wanneer het een virus signaleert.  

Tip 7: Houd werk en privé gescheiden

Hiermee bedoelen we dat je je werk- en privéomgeving het beste gescheiden kunt houden. Zo blijft het bedrijfsnetwerk veiliger en voorkom je dat werkdocumenten in je privé map terechtkomen (of andersom).  

Hulp nodig bij het managen van jouw digitale werkomgeving?

Wist je dat wij vanaf 5 euro per maand per apparaat kunnen zorgen dat jouw apparaten voldoen aan de beste veiligheidsnorm? Met onze gemanagede werkplekoplossing kun je zorgeloos werken vanaf de plek waar jij wilt. Wij bieden een online oplossing, waarmee je op een veilige manier kunt inloggen bij jouw organisatie. Wil je meer weten over onze mogelijkheden om jouw thuiswerkplek te beveiligen? Of heb je een andere vraag waar we je bij kunnen helpen? We horen het graag!

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. 
Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Deel deze blog

Verder lezen?

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.