BLOG

De komst van Windows 11, vier redenen waarom wij enthousiast zijn!

De komst van Windows 11, vier redenen waarom wij enthousiast zijn!
De komst van Windows 11, vier redenen waarom wij enthousiast zijn!

Deel

Een aantal weken geleden bracht Microsoft het nieuws naar buiten dat er hard gewerkt wordt aan de opvolger van Windows 10, namelijk Windows 11. Eerlijk gezegd waren wij eerst een beetje verbaasd. Microsoft had namelijk eerder aangegeven dat alle updates altijd onder de naam van Windows 10 uit zouden komen. Nu heeft Microsoft er toch voor gekozen met een opvolger te komen! Windows 11 bevat alle kracht en beveiliging van Windows 10, alleen dan met een nieuw, strakker en opgefrist uiterlijk. Zo wordt werken nog makkelijker gemaakt!

Wij weten dat de grootste veranderingen, de veranderingen zijn met een nieuw uiterlijk. Want, alles ziet er anders uit, heeft een andere plek en er is meer mogelijk. Dat is wennen! Om hier goed mee te kunnen werken, moet je er tijd en energie in steken om dit persoonlijk te maken. Oftewel: eerst één stap achteruit en daarna kun je twee stappen vooruit.

Ook wij moeten wennen aan veranderingen. Maar, over de komst van Windows 11 zijn we vooral enthousiast! Waarom wij zo enthousiast zijn? Dat laten we zien in deze blog!

Windows 10 en Windows 11, wat is dat eigenlijk?

Om te werken met een device heb je natuurlijk het apparaat zelf nodig. Om vervolgens toegang te krijgen tot alle applicaties en de bijbehorende gegevens, werk je met een besturingssysteem. Een besturingssysteem fungeert tussen de hardware en jou als gebruiker van het device. Het doel van een besturingsprogramma is dat je op een makkelijke en efficiënte manier kunt werken. Naast Windows 10 en 11 van Microsoft kennen we ook Apple macOS, Linux en voor de mobiele devices Apple iOS en Android.

De voordelen van Windows 11

Om echt een gevoel en idee te krijgen van Windows 11, bekijk hier het nieuwe besturingssysteem van Microsoft:

Onze vier redenen waarom wij zo enthousiast zijn:

  • Wat als eerste opvalt: het frisse design! Hiermee zet Microsoft rust en creativiteit neer. De taakbalk en het startmenu verschijnen nu bijvoorbeeld in het midden van je bureaublad.
  • Je kunt nog makkelijker communiceren en samenwerken. Microsoft Teams krijgt een centrale plek op het bureaublad. Zonder de applicatie te starten, kun je al chatten en (video)bellen!
  • In één overzicht jouw belangrijke informatie verzameld. Met de Microsoft Edge browser en widgets, maak je jouw eigen nieuwsoverzicht.
  • Bevorder jouw productiviteit: je krijgt nog makkelijker toegang tot jouw applicaties. Geef dit zelf vorm met jouw eigen indelingen en bureaubladen.

De Teams-integratie in Windows 11

Lees ook: Samenwerken vanuit huis: zo doe je dat met Microsoft Teams

Hoe kun je je alvast voorbereiden op de komst van Windows 11?

Naar verwachting komt Windows 11 in oktober voor iedereen uit. Devices die nu werken met Windows 10 en die voldoen aan de minimale hardwarespecificaties, kunnen gratis geüpgraded worden naar Windows 11. Kort gezegd zijn dat eigenlijk alle moderne devices. Binnenkort brengt Microsoft een PC Health Check applicatie uit waarmee je kunt zien of jouw huidige device voldoet aan de vereisten voor Windows 11. Wanneer deze beschikbaar is, updaten we uiteraard deze blog!

Vanaf het moment dat Windows 11 uit is, kun je ook direct devices kopen waar Windows 11 al op staat. Wil je dit jaar nog een nieuw device kopen? Let dan op de minimale specificaties die Windows 11 benodigd heeft.

Een nieuw device in gebruik nemen

Ben je van plan binnenkort een nieuw device aan te schaffen? Twee belangrijke tips:

  • Beveilig je device en je bedrijfsgegevens. Op je device werk je tenslotte met data van je organisatie. Denk hierbij aan antivirus, encryptie, anti-malware en end-point security oplossingen.
  • Heb je al nagedacht over het overzetten van je data naar je nieuwe device? Zorg er dan voor dat alle data in de cloud staat en niet alleen op het device zelf. Dat kun je bijvoorbeeld doen in OneDrive of SharePoint. Zo maakt het niet meer uit op welk device je werkt, je hebt overal toegang tot jouw bestanden en foto’s! Dat maakt het overstappen op een nieuw device stukken makkelijker.

Lees ook: Waar sla je een bestand op? OneDrive of SharePoint?

Omdat devices cruciaal zijn in de beveiliging van een organisatie bieden wij een oplossing aan waarmee wij jouw werkplek kunnen beheren. We monitoren de performances van devices, we zorgen dat alles up-to-date is en goed is ingesteld. Meer weten? We helpen jou graag!

Met het nieuwe design en de functionaliteiten van besturingssysteem Windows 11 maakt Microsoft werken nog persoonlijker, overzichtelijker en leuker. Wij tellen af tot Windows 11! Doe je met ons mee?

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. 
Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Deel deze blog

Verder lezen?

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.