BLOG

Onboarding proces

Onboarding proces
Onboarding proces

Deel

Security & Privacy

De 7 stappen van onboarding

Wat kun je verwachten bij het wisselen van IT-leverancier

Endpoint Detection & Response

De slimmere opvolger van de traditionele antivirus

Onboarding proces

Het wisselen van IT-leverancier kan als een grote stap voelen, maar met de juiste begeleiding hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Bij SEVENP nemen we je in 7 overzichtelijke stappen mee naar beter, veiliger en efficiënter werken, ongeacht welke diensten je bij ons afneemt. Om het proces zo helder mogelijk te maken, hebben we het in 7 stappen voor je opgedeeld. 

Stap 1: Eerste contact en begrijpen van je behoeften

Alles begint met het goed begrijpen van jouw specifieke behoeften. Of je nu via een salesmedewerker, een doorverwijzing of een directe aanvraag bij ons terechtkomt, we zorgen ervoor dat we de volledige scope van jouw wensen in kaart brengen. 

Zoals een van onze toppers van de sales zei: ‘Sommige bedrijven komen bij ons met een duidelijk beeld van wat ze nodig hebben, terwijl anderen wat extra begeleiding kunnen gebruiken. Wij staan altijd klaar om onze expertise te delen en jullie te begeleiden naar dé ideale IT-oplossing. 

Stap 2: Oplossingen op maat voor jouw bedrijf

Zodra we jouw behoeften in kaart hebben gebracht, stemmen we onze diensten af op jouw bedrijf. Dit kan variëren van Microsoft 365-implementaties tot het opzetten van een cloudinfrastructuur. 

Afhankelijk van de diensten die je afneemt, zal het onboardingproces verschillen. Een migratie naar de cloud is bijvoorbeeld heel anders dan het opzetten van nieuwe werkplekken. 

Stap 3: Plannen en inroosteren van het onboardingproces

Het plannen van de onboarding is een cruciale stap. We werken nauw samen met jouw team om een schema op te stellen dat minimale verstoring van je dagelijkse werkzaamheden garandeert. 

Stap 4: Voorbereiding en testen van de technische omgeving

In deze fase richten we ons op het klaarstomen van de technische omgeving. Dit omvat het opzetten en testen van de benodigde systemen om te zorgen dat alles functioneert zoals het hoort voordat de daadwerkelijke migratie plaatsvindt.” 

Zoals een van onze technische experts zei: ‘Het is belangrijk dat we in deze fase alle details zorgvuldig afstemmen, zodat de overgang zo soepel mogelijk verloopt.'” 

Stap 5: Uitvoering en migratie

Dit is waar de daadwerkelijke migratie plaatsvindt. Afhankelijk van jouw specifieke situatie kan dit betekenen dat we servers overzetten, nieuwe werkstations configureren en/of een netwerk opnieuw inrichten. 

Een migratie heeft vaak veel impact, vooral als er hardware of netwerken moeten worden vervangen. Daarom zorgen we ervoor dat we je in elke stap ondersteunen. 

Stap 6: Valideren en afronden

Na de migratie valideren we alle systemen om te bevestigen dat alles naar behoren werkt. Dit is het moment waarop we eventuele laatste aanpassingen doen en zorgen dat alles klaar is voor gebruik.” 

Dit proces helpt ons om ervoor te zorgen dat jouw IT-omgeving stabiel en veilig is voordat we verdergaan met de volgende stap. 

Stap 7: Ondersteuning en nazorg

De laatste stap in ons onboardingproces is de ondersteuning en nazorg. Ook na de migratie blijven we beschikbaar om vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen.” 

Je kunt altijd rekenen op snelle en efficiënte ondersteuning, zodat je zonder zorgen aan je nieuwe IT-omgeving kunt wennen. 

Tot slot, onboarding bij SEVENP is meer dan alleen het overzetten van gegevens. Het is een zorgvuldig gepland en uitgevoerd proces dat ervoor zorgt dat jouw bedrijf zonder onderbrekingen verder kan groeien.” 

Wil je meer weten over ons onboardingproces of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op! Ons team vol experst staan altijd voor je klaar!  

Hoe blijf je alert op phishing tijdens de feestdagen en hoe kan EDR hiermee helpen?

Phishing mails gaan er steeds echter uit zien en het wordt steeds lastiger om ze te herkennen. SEVENP is zich maar al te bewust van deze ontwikkeling en in deze blog bespreken we EDR als de redder in nood.

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. 
Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Deel deze blog

Verder lezen?

Verder lezen?

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.