BLOG

Last van werkstress in de zomer? Lees hier onze 5 zomertips voor een relaxte vakantie!

Last van werkstress in de zomer? Lees hier onze 5 zomertips voor een relaxte vakantie!
Last van werkstress in de zomer? Lees hier onze 5 zomertips voor een relaxte vakantie!

Deel

Ik ga op vakantie en neem mee: mijn zwemkleding, een opblaasband, mijn paspoort… én mijn smartphone, tablet en zakelijke laptop. We willen natuurlijk wel bereikbaar zijn. Herkenbaar?

Als je vervolgens alles hebt gepland en geregeld, blijkt dat je op je werk nog een hele lange to do lijst moet wegwerken. Nog even die laatste paar offertes, iets met opvolging of toch nog dat ene project afronden. Dat betekent vaak stress. Ook herkenbaar? Dat moet relaxter kunnen! Tips om je werk volledig los te laten op vakantie hebben we niet. We zijn tenslotte een bedrijf dat jouw online werkplek inricht, zodat je altijd & overal veilig kunt werken. Daarom geven wij je in deze blog 5 tips over hoe je met een fijn gevoel met vakantie gaat en -als je dat per se wilt- toch verbonden blijft met je werk.


1. Plannen en prioriteiten

Begin op tijd met plannen voor je vakantie en ga daar concreet mee aan de slag. Stel prioriteiten en maak je to do lijst niet langer dan nodig. Beoordeel alles, wat moet voor mijn vakantie af en waar ga ik na mijn vakantie mee verder? Zo weet je precies wat je nog moet doen voordat je op vakantie gaat.


2. Deadlines

Werk met deadlines. Vaak neemt de productiviteit toe wanneer je deadlines hebt. Op vakantie gaan is een natuurlijke deadline en daarom ben je de dagen daarvoor erg druk. Maak daarom op tijd van datgene wat je nog moet doen deadlines voor jezelf, dan komt het ook niet aan op het laatste moment.

  • Gebruik de Outlook agenda om deadlines te maken.


3. Opruimen

Een opgeruimd bureau en computer is een opgeruimd hoofd! Plan voor je vakantie een moment in waarop je je bureau opruimt en ook je computer. En vergeet natuurlijk je mailbox niet! Een nette (online) werkplek vergroot het vakantiegevoel.

  • Gebruik hiervoor de prullenbak naast je bureau én op je computer.


4. Verwachtingen

Al een beetje beschreven bij de eerste tip: manage de verwachtingen. Laat collega’s en eventueel klanten weten wanneer je op vakantie bent en overleg wie het aanspreekpunt is in jouw afwezigheid. De eerste stap is natuurlijk je Out Of Office aanzetten. Je kunt deze ook een dag eerder aanzetten en iets langer laten doorlopen, zodat je rustig de tijd hebt om e-mails te verwerken, je agenda te updaten en een planning te maken.


5. Bereikbaarheid

Lees ook: Samenwerken vanuit huis: zo doe je dat met Microsoft Teams

Geef voor je vakantie duidelijk aan naar je collega’s of je wel of niet bereikbaar bent tijdens je vakantie en via welk communicatiemiddel. Wil je graag op de hoogte blijven, spreek dan met jezelf af dat je één keer per dag je mail leest.

  • Gebruik eventueel de optie ‘stille uren’ in Teams om in te stellen wanneer je wel en geen notificaties wilt ontvangen. Dit kun je ook doen in WhatsApp bij ‘stille meldingen’.


Uiteraard het allerbelangrijkste van de vakantie: geniet! Daar werk je tenslotte het hele jaar hard voor. ? En een vakantiefoto sturen vanaf het strand naar je collega’s valt niet onder werken!


Zomerstop: onze vakantie

Over het managen van verwachtingen gesproken… wij hebben deze zomer een kleine blog-stop. Op donderdag 29 augustus zijn we weer terug!

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. 
Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Deel deze blog

Verder lezen?

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.