BLOG

Hybride cloud: het nieuwe hoofdstuk in de digitale transformatie

Hybride cloud: het nieuwe hoofdstuk in de digitale transformatie
Hybride cloud: het nieuwe hoofdstuk in de digitale transformatie

Deel

Wat heeft 2019 voor ons in petto? Aan het begin van het nieuwe jaar kijkt Addy van Dijkhuizen, Managing Partner van SEVENP, vooruit naar de toekomst. De toekomst heeft alles te maken met de cloud. Hoe verloopt de cloud transformatie de komende jaren?

Tijden veranderen. De digitale transformatie is al bijna 20 jaar bezig en ontwikkelt de komende jaren waarschijnlijk sneller dan wij ons nu kunnen voorstellen. De opkomst van de cloud is daarbij één van de meest actuele en onomkeerbare ontwikkelingen. In de IT-wereld is algemeen bekend dat rond 2020 bijna alle applicaties vanuit de cloud worden geleverd. Voor wie denkt dat het wel meevalt: Microsoft heeft aangegeven dat alle Office pakketten in de nabije toekomst alleen nog maar online worden ondersteund.


De verschillende clouds verbinden

Het verkrijgen van clouddiensten is niet de grootste uitdaging, er zijn namelijk al veel cloud-omgevingen beschikbaar, zowel private als public. De uitdaging zit in de integratie. Hoe kun je als organisatie al die applicaties waarmee je dagelijks werkt in al die verschillende omgevingen goed aan elkaar koppelen?

Amazon, Azure en Office 365 zijn de grootste en bekendste public cloud-omgevingen. Veel organisaties werken met Office 365. Omdat Microsoft geen branche-specifieke applicaties levert, werken de meeste organisaties daarnaast met één of meerdere ERP of CRM applicaties die wel gericht zijn op hun sector. Als organisatie wil je zo efficiënt mogelijk werken, dus er moeten koppelingen worden gemaakt tussen de verschillende applicaties. Klantmutaties wil je bijvoorbeeld maar één keer invullen en niet apart in al je verschillende online en offline systemen.

Wat gebeurt er dan met de private clouds die nu in gebruik zijn? Iedereen kent de voordelen: ze zijn flexibeler en veiliger dan de public cloud. Wel is de private cloud daardoor duurder in onderhoud.

Mijn voorspelling is dan ook – gezien de snelle ontwikkelingen van de public cloud – dat de hybrid cloud uiteindelijk het beste van beide werelden gaat combineren: namelijk alle veiligheid van de private cloud met de innovatie van de public cloud.


Klaar voor de cloud transformatie?

De verhuizing van een zakelijke private cloud-omgeving naar een hybride omgeving is niet ingewikkeld. Maar je wil niet dat processen onnodig lang stil komen te liggen.

De cloud integrators van SEVENP vervullen deze ‘brug-functie’ als de beste. Wij hebben specialistische kennis van private omgevingen en wij houden de public trends nauwlettend in de gaten. Hierdoor zijn wij in staat iedere organisatie goed te begeleiden naar een hybride-omgeving.

Wij bieden standaard werkomgevingen waarin de verschillende cloud-omgevingen met elkaar kunnen worden geïntegreerd. Wij koppelen voor onze klanten de verschillende standaardoplossingen aan elkaar, van een CRM-pakket, of Office 365, tot een op maat gemaakt incident management systeem.

Ons doel is: jullie cloud transformatie op zo’n manier managen dat de eindgebruiker er eigenlijk helemaal niks van merkt.


Wil je voorop blijven lopen?

Door het grote schaalvoordeel dat wereldwijde cloud-leveranciers zoals Microsoft hebben, gaan de ontwikkelingen komende jaren steeds sneller. Deze innovaties gaan zo snel, dat die als interne systeembeheerder eigenlijk niet bij te benen zijn.

Maak gebruik van onze kennis! Al onze specialisten volgen op regelmatige basis seminars, trainingen en opleidingen, zowel gericht op techniek als op het gebied van privacy en security.

Wat ons onderscheidt is de menselijke factor en de persoonlijke touch. Door de business van onze klanten te snappen kunnen wij IT voor hun echt van toegevoegde waarde laten zijn. In de blog van onze Support Engineers hebben wij iets over deze persoonlijke kracht geschreven. De kracht ervaar je natuurlijk pas op het moment zelf!

Lees ookEen goed werkende support: zoveel meer dan een telefoontje opnemen

Wil jij ook voorop lopen in de cloud transformatie en ben je nieuwsgierig welke stappen jullie organisatie hiervoor nog moeten maken?

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. 
Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Zo neem je contact op met ons

Wij filteren voor jou het belangrijkste IT-nieuws. Schrijf je in en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Deel deze blog

Verder lezen?

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.

Door de wondere wereld van SEVENP te betreden, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website. Informatie hierover vind je in ons Privacy Statement.